×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/program-images/viosimi-anaptiksi-amazoniou

Αναπτυξιακό πρόγραμμα στο Εκουαδόρ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τύπος Προγράμματος Αναπτυξιακό πρόγραμμα στο Εκουαδόρ
Τόπος υλοποίησης Περιοχές του Napo και Sucumbios του Αμαζονίου, Εκουαδόρ.
Ομάδα στόχου 4.000 Ινδιάνοι Quichua και 2.280 Ινδιάνοι Sionasecoya.
Διάρκεια 48 μήνες (1996-2000)
Εταίροι Fundacion Esquel - Ecuador.
Προυπολογισμός Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανήλθε στο ποσό των 732.121 ECU, με χρηματοδότηση της τάξης του 75% από τη Γ.Δ. Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο συνολικός προϋπολογισμός που αντιστοιχούσε στις δράσεις του ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ανήρχετο στο ποσό των 120.325 ECU, με χρηματοδότηση της τάξης του 75% ( 90.244 ECU) από την ΕΕ. Το υπόλοιπο 25% (30.081 ECU) αποτέλεσε χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Κατάσταση Προγράμματος Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα στόχευε στην επίτευξη της αυτάρκειας και της οικονομικής ανεξαρτησίας των ιθαγενών, μέσω της εκπαίδευσής τους, της ενασχόλησής τους με τον οικολογικό τουρισμό και με την αξιοποίηση νέων πόρων των τοπικών κοινοτήτων.

Οι δραστηριότητες αυτές αποσκοπούσαν όχι μόνο στο να τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς σε σχέση με τα άλλα τουριστικά πρακτορεία της περιοχής, αλλά και να τους επιτρέψουν την ανεξάρτητη διοίκηση του έργου μετά το τέλος του. Πέρα από την ανάπτυξη των οικοτουριστικών σχεδίων που εκπονήθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην προστασία των δασών του Αμαζονίου από την ανελέητη βιομηχανική εκμετάλλευση μέσω της ενασχόλησης με εναλλακτικές μορφές απασχόλησης και οι ιθαγενείς έλαβαν βοήθεια έτσι ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν την τοπική παραγωγή σιτηρών.

{gallery}program-images/viosimi-anaptiksi-amazoniou{/gallery}