Το έργο «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία» απευθύνεται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις - μέλη του ΒΕΑ και δίκτυα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Δήμο Αθηναίων (ανεξάρτητα από τον τόπο της καταστατικής τους έδρας) και υλοποιούν ή θα υλοποιήσουν δράσεις ΕΚΕ.

 

Βασικό στοιχείο του έργου είναι η δημιουργία Ειδικών Γραφείων παροχής υποστήριξης κατά των διακρίσεων, σε πολίτες τρίτων χωρών τα οποία λειτουργούν παράλληλα σε επτά (7) από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας που αποτελούν τις έδρες των Ενιαίων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Πρόκειται για την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Ηράκλειο και τη Λάρισα.

Οι δράσεις του έργου υλοποιούνται από το εταιρικό σχήμα που περιλαμβάνει τους φορείς : Η Μ.Κ.Ο PRAKSIS (www.praksis.gr) σε συνεργασία με την Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση (www.anthropomania.gr),  τη Μ.Κ.Ο  Κ.Ε.Α.Ν (www.kean.gr), το Κέντρο Ερευνών για Θέματα  Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι) (www.kethi.gr) και την Μ.Κ.Ο CIVIS PLUS (www.civisplus.gr).

"Δημιουργία ή συνέχιση λειτουργίας Κοινωνικών Δομών του “Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης  για την αντιμετώπιση της φτώχειας” στο Δήμο Λάρισας."

Συντονιστής φορέας: Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ».

 

Γενική περιγραφή του έργου:

Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούσαν στους μεγαλύτερους Δήμους όλης της χώρας, παρείχαν μία δέσμη ομογενοποιημένων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους όπου με διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία τους προσέδιδαν με αξιοπρέπεια και σεβασμό υποστήριξη στις καθημερινές τους ανάγκες 

Περιγραφή του έργου:

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις παρακάτω ενέργειες:

  • Δράση ευαισθητοποίησης των συνοικιών του Δήμου Λάρισας και συλλογή μεταχειρισμένων ρούχων, υποδημάτων και ανακυκλώσιμων αντικειμένων
  • Δημιουργία μηχανισμού ευαισθητοποίησης των μαθητών των σχολείων της Λάρισας

Περιγραφή του έργου της ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ:

ΔΡΑΣΗ 2: ΔΙΚΤΥΩΣΗ (κωδ. 320) Δράση ανάπλασης (paint walk) 

Στο τελευταίο τρίμηνο της προτεινόμενης δράσης έλαβε χώρα η συγκεκριμένη δράση. Δημιουργήθηκε ειδικός χάρτης με συγκεκριμένα σημεία μέσα στο Δήμο Αθηναίων όπου έγινε εξωτερικός καλλωπισμός των κτιρίων από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.