×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/program-images/epigousa-anthropistiki-voitheia-irak

Έπείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια σε ευπαθείς πληθυσμούς της Βαγδάτης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τύπος Προγράμματος Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας στο Ιράκ
Τόπος υλοποίησης Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη και στα περίχωρα αυτής
Ομάδα στόχου Οι δικαιούχοι του προγράμματος ήταν αναξιοπαθούντες της Βαγδάτης και των περιχώρων αυτής, οι οποίοι είτε περιθάλπονται από ή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής και εξαιρετικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της Βαγδάτης, οι οποίες ζούνε σε συνθήκες φτώχειας.
Διάρκεια 7 μήνες (2002-2003)
Εταίροι Ecumenical Studies Centre, The United Iraqi Medical Society, Jordanian Royal Services.
Προυπολογισμός O συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε στο ποσό των 300.000, με χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Κατάσταση Προγράμματος Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 30/11/03 μετά από παράταση ενός μήνα, αποσκοπούσε στο να βελτιώσει τις συνθήκες νοσηλείας και περίθαλψης αναξιοπαθούντων στα νοσοκομεία της Βαγδάτης και των περιχώρων, τα οποία αντιμετώπιζαν οξυμένες ανάγκες σε παρα-φαρμακευτικά αναλώσιμα και είδη ατομικής υγιεινής.

Μέσω της παροχής παραφαρμακευτικών ειδών, ιατρικού εξοπλισμού και ειδών υγιεινής στα νοσοκομεία, το πρόγραμμα είχε σαν στόχο του να βελτιώσει την παροχή νοσηλευτικών και ιατρικών υπηρεσιών και να διευκολύνει την περίθαλψη και ανάρρωση των ασθενών. Τα νοσοκομεία έγιναν αποδέκτες συνολικά 128 διαφορετικών ειδών, τα οποία μεταφράζονται σε περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Αυτή περιλάμβανε: παρα-φαρμακευτικά αναλώσιμα (καθετήρες, γάζες, μάσκες χειρουργείου, επίδεσμοι, γάντια εξέτασης και χειρουργείου, σύριγγες μιας χρήσεως κ.α.), ιατρικό εξοπλισμό (στηθοσκόπια, λαβίδες, ξέστρα, διαστολείς, χειρουργικά εργαλεία κ.α.) και είδη υγιεινής (αλκοόλη, σαπούνι, απολυμαντικά, υπεροξείδιο του υδρογόνου κ.α.) Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις και οι διανομές πραγματοποιήθηκαν στα ακόλουθα νοσοκομεία: Περιφερειακό νοσοκομείο της Al Fallujia, Γενικό νοσοκομείο της Al Fallujia, Μαιευτήριο και Παιδιατρική κλινική της Al Zahraa, Οφθαλμολογική Κλινική της Kadimmya, Εκπαιδευτικό νοσοκομείο της Al Najaf, νοσοκομείο της Musayab και νοσοκομείο της Namin.

{gallery}program-images/epigousa-anthropistiki-voitheia-irak{/gallery}