×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/program-images/4-different-4-one-Aim

4 Different 4 one Aim

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

Τύπος Προγράμματος Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων στην Τουρκία
Τόπος υλοποίησης Τουρκία, στην περιοχή Nevsehir
Ομάδα στόχου Νέοι 18 με 25 ετών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα
Διάρκεια 1 μήνας (2004)
Εταίροι Sema Yazar Youth Foundation (Τουρκία), Consulting and Training Agency START (Ρουμανία)
Προυπολογισμός Το ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ έλαβε 480 Ευρώ για να καλύψει την προπαρασκευαστική περίοδο του προγράμματος στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση προήλθε από το πρόγραμμα ΝΕΟΛΑΙΑ της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Κατάσταση Προγράμματος Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα

Στο πλαίσιο της Χρηματοδοτικής Γραμμής ΝΕΟΛΑΙΑ της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο 4 DIFFERENT FOR ONE AIM, που πραγματοποιήθηκε στο Nevsehir της Τουρκίας.

Το πρόγραμμα συντονίστηκε από την τούρκικη οργάνωση νέων Sema Yazar Youth Foundation, που εδρεύει στην Άγκυρα. Ο κύριος σκοπός του προγράμματος ήταν να απομακρύνει πιθανά πολιτιστικά στερεότυπα μέσα από τη συνάντηση ομάδων νέων ηλικίας 18 με 25 ετών από διαφορετικές χώρες. Η ανταλλαγή νέων έλαβε χώρα στην Τουρκία από 16 έως 29 Αυγούστου και συμμετείχαν σε αυτή νέοι από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Ρουμανία.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τη συμμετοχή νέων σε διάφορες ομάδες εργασίας, όπως:

α.) Ομάδα παραδοσιακών χορών,

β.) Ομάδα εκμάθησης παραδοσιακών τραγουδιών,

γ.) Ομάδα χειροτεχνίας και

δ.) Ομάδα παιδικών παιχνιδιών.

Με την ιδιότητα του εταίρου, το ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ συμετείχε στην επιλογή των 5 νέων και 1 αρχηγού της ομάδας, που θα εκπροσωπούσαν την Ελλάδα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης, οργάνωσε ένα άτυπο εκπαιδευτικό σεμινάριο μιας εβδομάδας προκειμένου να προετοιμάσει κατάλληλα τους νέους, και διοργάνωσε το ταξίδι τους στην Τουρκία.

{gallery}program-images/4-different-4-one-Aim{/gallery}