×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/program-images/proto-antallaktiko-pazari

1o Ανταλλακτικό Παζάρι της Τράπεζας Χρόνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόσθετες Πληροφορίες

Ημερομηνία Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2013
Τόπος υλοποίησης Κεντρική Πλατεία Λάρισας

Ελάτε να ανταλλάξουμε πράγματα που μας περισσεύουν!

Στην προσπάθεια να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας σε υλικά αγαθά αλλά και υπηρεσίες η Τράπεζα Χρόνου, μια από τις έξι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας  του Δήμου Λαρισαίων που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2013 στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης διοργανώνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 19:00 μμ στην κεντρική πλατεία το 1ο Ανταλλακτικό Παζάρι.

Η Τράπεζα Χρόνου, ένας νέος θεσμός  που στοχεύει στην προώθηση της ανταλλακτικής οικονομίας στην πόλη μας και καλεί όλους τους πολίτες με το σύνθημα «Αυτό που σου λείπει κάποιος το προσφέρει, αυτό που σου περισσεύει κάποιος το χρειάζεται» να λάβουν μέρος σε μια ανταλλαγή προϊόντων χωρίς χρήματα αλλά με βάση την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).

Η εγγραφή και η συμμετοχή στην Τράπεζα Χρόνου είναι δωρεάν και οι ανταλλαγές μπορεί να αφορούν υπηρεσίες και προϊόντα όπως για παράδειγμα παροχή συμβουλών, παράδοση μαθημάτων, γενικές εργασίες κ.λ. Επίσης, ως προϊόντα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τις ανταλλαγές ενδεικτικά αναφέρονται  βιβλία, παιχνίδια, cd/ dvd, ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, μικροσυσκευές, είδη σπιτιού και αυτοκινήτου, είδη γραφείου και οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο ανταλλαγής. 

Η εκδήλωση θα έχει μουσική επένδυση ενώ κατά τη διάρκεια της θα λάβουν χώρα ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες. Οι παρευρισκόμενοι  θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον καφέ τους και τα ροφήματα τους σε συμβολική τιμή και παράλληλα να ενημερώνονται από τους εκπροσώπους των κοινωνικών δομών για το σύνολο των δράσεων τους. 

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

 

{gallery}program-images/proto-antallaktiko-pazari{/gallery}